top of page

Het Boek

Ontwerp Je Ontwikkeling

Marianne Meijers

Om succesvol te zijn op de snel veranderende arbeidsmarkt wordt er van de professional een zelfsturende, flexibele, ondernemende en creatieve houding verwacht. De begeleidingsmethode in dit boek helpt de professional bij het vormgeven van zijn of haar eigen route en positieve verandering in werk en/of leven. Hierbij staan iemands unieke kwaliteiten, behoeftes en mogelijkheden centraal.

Coaches, docenten, mentoren en managers vinden in dit boek een grote diversiteit aan tools en activiteiten. Het biedt een breed scala aan oefeningen en methodes die zijn gebaseerd op Design Thinking en de positieve psychologie en beschrijft een proces van zeven stappen dat flexibel kan worden doorlopen. De individuele en groepsoefeningen per stap geven de coach flexibiliteit in het creëren van een passende coachroute.

bookmockup.png

Wil je alvast een paar oefeningen uitproberen? Klik hier om naar de downloads te gaan.

"Meijers slaat de spijker op zijn kop. De tijden zijn veranderd. Jonge mensen zijn geen radartjes die je kunt africhten zodat ze als makke schapen de dam naar het arbeidsproces oversteken. Dit boek helpt je als coach de kracht van de coachee niet te onderschatten, laat staan die kracht te ondermijnen. Eyeopeners en tips en tricks te over. Meijers heeft bovendien een lenig pennetje. Zodoende kan ook de coachee zijn of haar voordeel doen met deze frisse loot aan de coachingsboom."

Heinwee

"Dit boek bevat een enorme schat aan mogelijke oefeningen om studenten te helpen om te gaan met twijfels en belemmeringen bij het studeren. Het is heel fijn dat het werkt vanuit wat de student wél kan en uitgaat van de kracht de student. Ik kan studenten een scala aan oefeningen voorleggen en ze kunnen zelf meebeslissen welke vorm het beste past in die situatie. Soms kan ik het gebruiken bij studieloopbaancoaching en soms bij projectcoaching."

Sonja Rouwhorst

"Marianne Meijers zag, als docent aan de Hogeschool van Amsterdam, dat studenten moeite hebben met reflecteren. Ze zien er het nut niet van in.
Ze onderzocht wanneer studenten het wel zinvol vinden om op zichzelf te reflecteren. Ging met de inzichten aan de slag en kwam tot de OJO-methode.

Die methode beschrijft ze uitgebreid in het geweldig leuke Ontwerp je Ontwikkeling (OJO). Een boek dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Het plezier spat er van af, heerlijk"

Marry Rietveld, Coachy.nl

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Plan een intakegesprek in.

bottom of page