Hoe werkt

Ontwerp Je Ontwikkeling?

ONTWIKKEL-

CYCLUS

VISUEEL DENKEN

INVIDUELE- EN GROEPS-COACHING

GESCHIKT VOOR ALLE COACHES

Ontwerp je ontwikkeling bestaat uit een ontwikkelcyclus van zeven stappen. Iedere stap biedt een diversiteit aan instrumenten en oefeningen die de coach flexibel kan inzetten tijdens een coach-gesprek of -traject.

Afhankelijk van de vraag en het probleem kunnen de stappen in de cyclus één of meerdere keren worden doorlopen tijdens een ontwikkeltraject.

Ontwerp je ontwikkeling stimuleert om gedachtes en gevoelens letterlijk uit het hoofd te krijgen en visueel te maken op papier. Dit in de vorm van mindmaps, canvasmodellen, kruistabellen et cetera. Dat geeft veel overzicht en leidt tot nieuwe en verrassende inzichten.

OJO kan worden gebruikt bij zowel individuele coaching als bij het begeleiden van groepen in een ontwikkelproces (stage, project, Minor) of rondom specifieke thema’s (studiekeuze, omgaan met stress, zelfvertrouwen et cetera).

De aanpak is niet alleen geschikt is voor ervaren coaches, maar ook voor mentoren, docenten en managers die minder gespecialiseerd zijn in coaching. Het brede scala aan tools en activiteiten geeft hen daarbij veel flexibiliteit in het helpen creëren van een passende coachroute. 

Wil je alvast een paar oefeningen uitproberen? Klik hier om naar de downloads te gaan.

"Hoi Marianne, bedankt voor de workshop! Wij vonden het erg helder en qua oefeningen heel praktisch toepasbaar op onze verpleegkundigen. Je komt erg natuurlijk over en  hebt humor. Geen haast, het was echt interessant en geen enkel moment saai 😉! Dank je wel!"

Audrey Smeets, EMTG

"Hartelijk dank Marianne, voor de heldere en duidelijke workshop 'Ontwerp je Ontwikkeling'! Ik heb in één dag  veel praktische  tools geleerd om te kunnen coachen. Deze werkvormen zijn uitstekend te gebruiken voor jongeren, want ze zijn concreet, visueel en daardoor juist krachtig."

Martine van den Steenhoven, Studiekeuze coach bij Optio Studiekeuze

CONTACT

Marianne Meijers

Dr. Catzlaan 28, 1261 CH

Blaricum, Nederland

COACHLOCATIE

Brink 29, 1251 KT

Laren, Nederland

Hart van Laren