top of page

Workshops

Marianne Meijers

Krachtgericht & mindful coach, ontwerpdenker én auteur

Al sinds 2003 ben ik werkzaam als docent, coach en trainer bij de Hogeschool van Amsterdam (opleiding Communication and Multimedia Design). In deze rol ontdekte ik hoe succesvol de methodiek van het krachtgericht coachen werkt bij mensen. 

 

Ik ben mij hier verder in gaan specialiseren door het volgen van de opleidingen Kracht- en Zijnsgericht coachen bij Fred Korthagen en het schrijven van mijn Master Thesis over dit onderwerp.

Daarnaast heb ik tweejarige opleiding Mindful Coachen gevolgd om te leren hoe ik bij het coachen ook mindfulness-oefeningen kan inzetten wanneer stress, onzekerheid, concentratieproblemen of hoog sensitiviteit een belangrijke rol spelen.

Omdat ik studenten ook coach bij het toepassen van Design Thinking tijdens hun ontwerpproces, ging ik gaandeweg steeds meer de oefeningen en technieken van deze ontwerpgerichte aanpak toepassen in mijn coach-sessies en workshops. Hierdoor ontstond er een mooie mix met de methodiek van het krachtgericht coachen.

Omdat deze nieuwe mix van creatief en positief zelfonderzoek heel goed aan blijkt te sluiten bij de wensen/behoeften van (jong)volwassenen, wilde ik mijn ideeën en vaardigheden op dit gebied uitgebreider en creatiever in gaan zetten. Dit heb ik gedaan door het boek 'Ontwerp Je Ontwikkeling' te schrijven in de hoop andere coaches inspiratie en handvatten te kunnen geven bij het succesvol ondersteunen van jongvolwassenen!

Hoe coach ik?

De OJO-Aanpak

Door gebruik te maken van actieve en creatieve manieren om jezelf ‘in kaart’ te brengen kom je tot nieuwe en vaak verhelderende inzichten over jezelf en dat wat bij jou past.

 

Je ontdekt waar je echt energie van krijgt en hoe je, vanuit daar, keuzes kan maken en veranderingen kan realiseren. 

Daarbij kijken we ook wat jou nu misschien nog tegenhoudt om die volgende stap te zetten en hoe je met die persoonlijke belemmeringen om kan gaan.

Wil je eens kennismaken met mijn aanpak? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.

Mindfulness en ACT

Als gecertificeerd Mindfulness en ACT-coach integreer ik, wanneer je dit wilt, oefeningen in mijn coaching die ervoor zorgen dat je gedachtes, emoties en gevoelens meer in balans komen. Je ontwikkelt vaardigheden om anders, effectiever, om te gaan met de negatieve gevoelens en gedachtes waar je vaak in verstrikt kan raken.  

Deze vorm van coaching is waardevol voor iedereen die veel in het hoofd blijft hangen, (continu) kritisch en/of negatief oordeelt over zichzelf,  veel piekert, hoogsensitief is en/of last heeft van stress, 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Plan een intakegesprek in.

a7bccc_19c3490d06374a62bf624604d298f6b1_
bottom of page