OJO IN JOUW ORGANISATIE

Hoe ondersteun je medewerkers en collega's bij het ontdekken, inzetten en verder ontwikkelen van hun kwaliteiten en mogelijkheden? Zodat zij vanuit meer plezier en (zelf)vertrouwen kunnen werken én (vanuit die krachtbasis) een meer ondernemende, zelfsturende en flexibele houding kunnen ontwikkelen?

De aanpak van OJO is ontworpen om juist deze ontwikkeling bij professionals succesvol te kunnen ondersteunen en stimuleren.

De stappen in de cyclus moedigen aan om te leren kijken naar je krachten (kwaliteiten, successen en mogelijkheden) in plaats van je klachten en om problemen waarin je 'blijft hangen' om te buigen naar uitdagingen waar je je tanden in wilt en gaat zetten. 

 

Iedere stap in de cyclus kent een diversiteit aan werkvormen en oefeningen waardoor je goed kunt aansluiten op de individuele vragen van mensen. De methode biedt inspiratie voor de meer ervaren coaches, maar door de duidelijke stappen en oefeningen is de aanpak ook goed te gebruiken wanneer je niet gespecialiseerd bent is in coaching.

Incompany workshop

Tweedaagse workshop voor coaches en managers

Tijdens de eerste dag van de workshop maken deelnemers kennis met de aanpak van OJO door zelf aan de slag te gaan met de stappen, technieken en oefeningen van de cyclus. Ook gaan zij onderzoeken hoe zij, vanuit hun eigen 'krachtbasis', de aanpak en oefeningen van Ontwerp je Ontwikkeling kunnen gebruiken bij het coachen en begeleiden van collega's en medewerkers.

De tweede dag van de workshop vindt enkele weken later plaats. Tijdens deze dag reflecteren deelnemers op hun eigen ontwikkeling als OJO-coach en lopen we wederom door de cyclus maar dan weer op geheel andere (en verassende) wijze.

Vanzelfsprekend zorg ik ervoor dat de workshop optimaal aansluit bij de thema's, doelstellingen, wensen en behoeftes van uw organisatie.

Begeleiding 

Het introduceren en uitrollen van de OJO-aanpak in de organisatie is nog best een uitdaging. De ervaring leert dat het goed werkt als mensen gebruik kunnen maken van een stukje 'nazorg'.  Zo kunnen wij in eerste instantie meedenken over de inhoud en structuur van de workshops die coaches of managers zelf gaan geven, meekijken tijdens trainingen en coachsessies (en tips/feedback geven erna) en sparringpartner zijn bij het ontwikkelen van een programma.

  

Ondersteunend oefenmateriaal

Ontwerp je Ontwikkeling biedt oefenmateriaal voor zowel de coaches als de gecoachten. Op basis van uw vraag en doelstellingen maken wij kaartensets voor de coaches en dummies met een keuze van oefeningen voor medewerkers. Momenteel wordt er ook een kaartenset gemaakt met alle oefeningen van Ontwerp je Ontwikkeling.

Ontwerp Je Ontwikkeling 2018 • Dr. Catzlaan 28 • 1261 CH Blaricum