ERVARINGEN MET OJO

EMTG Healthcare

Hoi Marianne, bedankt voor de workshop!

Wij vonden het erg helder en qua oefeningen heel praktisch toepasbaar op onze verpleegkundigen. Je komt erg natuurlijk over en  hebt humor. Geen haast, het was echt interessant en geen enkel moment saai 😉! Dank je wel!

Audrey Smeets, EMTG

Vandaag voor de eerste keer de coaching toegepast bij de verpleegkundigen van EMTG European Multi Talent Group Health Care BV van de ontwerp je ontwikkeling methode van Marianne Meijers. Erg leuk om te doen en levert mooie gesprekken op!

Marielle Smets, EMTG

Werken met OJO

 

Inmiddels heb ik al diverse malen met OJO mogen werken. Dit heb ik tot nu toe samen met nog een coach als duo gedaan bij EMTG. Mijn ervaring is dat OJO een gebruiksvriendelijke, zeer toegankelijke methode is. Weliswaar opgezet als cyclus, maar zeer goed divers toe te passen.

 

Voor mij als coach is het waardevol om oefeningen toe te kunnen passen die toegespitst zijn op een situatie die speelt bij de coachee. Ik pas het in een groep toe zoals beschreven in het boek. Ik begin bij het benoemen van de kwaliteiten van zichzelf en elkaar om de groepsdynamiek positief te beïnvloeden. Van daaruit pak ik vaak de flow mindmap en kijk ik welke verhalen er los komen. OJO leent zich er goed voor om met goede oefeningen aan te kunnen haken op onderwerpen die naar boven komen tijdens de groep workshop.

 

Bij individuele coaching is er meestal sprake van een “probleem”. Van daaruit maak ik een coach-plan mbt de oefeningen.  OJO is zo veelzijdig dat ik het, naast jong volwassenen, ook inzet bij overbelaste mantelzorgers en mensen met een klein sociaal netwerk.

Irma Stavenuiter

Coach EMTG

Onderwijsbureau HvA

Vorige week donderdag hebben de medewerksters van onderwijsbureau CMD een workshop ‘ Ontwerp je Ontwikkeling’  van Marianne Meijers gevolgd.

Een aantal opmerkingen van de deelnemers na deze eerste sessie:

  • je wordt er blij van en wil dit meteen in de praktijk toepassen!

  • enthousiasme van de trainer neem je snel over

  • veel persoonlijke aandacht

  • Marianne legt het goed en duidelijk uit

  • duidelijke schema's die je helpen je sterke punten in kaart te brengen

  • leuk hoe je binnen een paar uur in de veranderstand komt en tot concretere stappen kan komen om je doelen te verwezenlijken

  • goed toepasbaar voor mijn werk met werkbare oefeningen

  • je voelt geen drempel om je te uiten tijdens de training

Conclusie: het was een hele leerzame, bijzondere en leuke dag. Mooie inzichten, stof om over na te denken en zeker om verder mee te gaan.

Creative Business

Hogeschool Inholland

Wat vroeger de MEM was, is sinds dit studiejaar de opleiding Creative Business van de hogeschool InHolland. Samen met mijn collega coaches uit Den Haag en Rotterdam ontwikkelen wij een nieuwe lijn Persoonlijke Ontwikkeling voor onze studenten. Voor jaar 1 is het boek Ontwerp je Ontwikkeling een belangrijke inspiratiebron. Het geeft houvast en biedt structuur. We gaan nu met elkaar kijken in hoeverre we deze methodiek voor de jaren 2 t/m 4 kunnen implementeren!

 

Creative Business,  InHolland Haarlem.

OPEN WORKSHOP 

Hartelijk dank Marianne, voor de heldere en duidelijke workshop 'Ontwerp je Ontwikkeling'!

Ik heb in één dag  veel praktische  tools geleerd om te kunnen coachen. Deze werkvormen zijn uitstekend te gebruiken voor jongeren, want ze zijn concreet, visueel en daardoor juist krachtig.

 

Martine van den Steenhoven, studiekeuzecoach bij  OPTIO Studiekeuze

Wat een mooie, leuke dag met bijzondere mensen. Dankzij jouw programma/tools, de rust, niets moet, alles mag, je waardevolle interventies en feedback van jou maakt dat jij zorgt voor een veilige en constructieve omgeving. Uitdagingen worden ineens voelbaar en dus ook écht concreet, alles wat je aandacht geeft EN WIL groeit!
Food for thought, dank je!

Carmen

Ontwerp Je Ontwikkeling 2018 • Dr. Catzlaan 28 • 1261 CH Blaricum